Hier wordt hard aan gewerkt !

Bewegingstherapie: RAP (ReAlignement-Proces)

 

RAP-therapie is speciaal ontwikkeld voor mensen die klachten hebben en een adequaat oefenprogramma wensen te volgen om zo snel mogelijk van hun klachten te herstellen.

 

 

Het menselijke lichaam is een interactief geheel van fysieke en psychische functies die telkens opnieuw in harmonie kunnen gebracht worden.

 

RAP: realignementproces zoals de naam het zegt, betekent:  het terug in lijn brengen van de wervelkolom.

Als je met moeilijkheden, klachten of problemen te kampen hebt, kan je op persoonlijke wijze leren begrijpen hoe je lichaam functioneert en reageert zodat je krachten weer toenemen en je klachten verdwijnen.

 

In een persoonlijk intakegesprek worden de aard en de symptomen van de klacht bekeken en staan we samen stil bij de mogelijke oorzaken van de klacht. Na een diagnose wordt een behandelingsplan opgesteld.  Indien RAP- therapie is aangewezen wordt er gestart met privé-lessen.

 

Hoe functioneert het lichaam? Waar bevinden zich de stressgebieden en hoe kunnen de anatomische vormen in verband gebracht worden met hun functies?

 

Het is voor iedereen een belangrijk punt om vooral het gemak en plezier

van het bewegen te behouden en klachten te voorkomen. Als we spieren voor een lange tijd aangespannen houden zonder daarvan bewust te zijn, leren we ons lichaam een taal aan die we op termijn niet meer of nauwelijks zullen begrijpen.

Je ontwikkelt een lichaamstaal waarin dus veel spanningen zijn opgeslagen en waarin veel verkeerde gewoontehoudingen en reflexen onbewust zijn aangeleerd.

 

Gewoontebewegingen zijn bewegingen die we uitvoeren zonder dat we erover nadenken hoe we ze juist moeten uitvoeren en wat ze in ons lichaam precies kunnen veroorzaken.

Onbewuste spierspanningen en reflexen kunnen in een gevorderd stadium tot pijn leiden. Dit is dan het signaal waardoor de spanning bewust wordt.

Het lichaam reageert altijd op pijn met een compensatiebeweging, weg van de pijnlijke plaats.

Dit kan nadelige gevolgen hebben voor het normale bewegingsproces en tot overbelasting leiden.

 

Mentaal reageren we ook op pijn waardoor vaak angst ontstaat om te bewegen.

We denken meestal dat we meer kans hebben om foutieve bewegingen te maken en bewegen daardoor minder.

 

Het is bekend dat bij pijngewaarwordingen het gedrag verandert en het handelingsverloop beïnvloedt waardoor de beweeglijkheid afneemt en daarbij de angst om te bewegen toeneemt.

 

Tijdens de Rap-therapie leert je om de foutieve van de correcte bewegingen te onderscheiden en de factoren die tot klachten leiden om te keren zodat je opnieuw durft bewegen.

Het verlangen om juist te bewegen wordt gesimuleerd zodat de fysieke klachten samen met de bewegingsangst afnemen.

 

Het is een nuttige investering om de eigen kennis over je houding en bewegingen te vergroten en beter te leren begrijpen.

Probeer het zelf

Ontspannen leven

Herbron jezelf