top of page

... integendeel het werd erger met de tijd! Maanden later was de pijn er nog… !

Terug naar de dokter… oplossing: kine!

Doch daar zat de oplossing niet! De pijn bleef aanhouden en werd erger en erger! Bij momenten kon ik geen 5 min. op een stoel blijven zitten. Ik was verplicht van rond te lopen om het iets draaglijker te maken.

Dit betekende dat aan tafel zitten om te eten, op bezoek gaan bij familie of vrienden, naar een feestje gaan…,voor mij telkens een hele klus werd waar ik telkens tegenop zag.

 

Dus opnieuw naar de dokter. Foto’s laten nemen, MR-scan… niets te zien, niets te vinden.

Besluit van de orthopedist: “ Je zult daar ooit wel eens op gevallen zijn. Het is niets. Het zal wel overgaan.” Maar niets was minder waar! Na meer dan een jaar was de pijn er nog.

 

Op aanraden van mijn vrouw ging ik yoga volgen. ( Atlas yoga).

Aanvankelijk niet mijn ding… ik was meer naar de sport gericht. Doch ik volgde de raad van mijn vrouw toch op.. en sinds een tweetal jaar volg ik nu Atlas yoga bij Pierre Taboureau.

 

Wauw, wat een openbaring! Dit is een aanpak die enorm bij mij past! Hier word ik geconfronteerd met mijn eigen lichaam. Ik leer mijn lichaam kennen.

 

Op zeker moment vertel ik Pierre over mijn probleem aan mijn staartbeen. Pierre biedt mij aan om bij hem eens op therapie te komen om dit probleem eens beter te bekijken.

En nu na minder dan 10 therapiebeurten ondervind ik enorme verbetering! De pijn vermindert dag na dag.

Zo ontdekte Pierre de oorzaak van de pijn, nl. een slechte gespannen houding die in feite de verdoken pijn van een nekhernia compenseerde.

Tijdens de therapiebeurt krijg ik telkens oefeningen aangeboden die mij mijn eigen lichaam leren kennen, die mij inzicht geven in het functioneren ervan! Bij elke oefening krijg ik uitleg, over niet alleen hoe ik de oefening moet uitvoeren maar ook waarom! Dit is zeer interessant en zeer motiverend!

 

Ik zou deze aanpak aan iedereen die zijn lichaam echt wil leren kennen, die problemen grondig wil aanpakken en verbeteren, aanraden. Of je een sporter bent of niet.

Het vraagt natuurlijk inzet… wat niet het geval is bij bv pijnstillers en/of inspuitingen !

Maar het helpt je van je klachten af zonder operatie!

 

Nu kan ik tenminste normaal op een stoel blijven zitten...en heb ik veel bijgeleerd over mijn eigen lichaam!

Dus Atlas yoga bij Pierre Taboureau…een aanrader...zeker als je ook preventief wil werken en fysieke klachten wilt voorkomen!

Is er door één of andere reden toch een klacht ontstaan ( nek, schouders, heupen, rug, knieën…enz.) twijfel niet en maak een afspraak, bel Pierre voor een therapiesessie!”

Kester Aernoudt

bottom of page