top of page

Pijnstillers en spierontspanners waren de oplossing. Helaas die brachten geen soelaas. De pijn bleef en na verloop van tijd kwam er zelfs een "dropvoet" aan te pas.

 

Dus geen kracht meer om op de tenen of hielen te staan.
Oei, ... hoog tijd voor foto's, scan en een bezoek aan de neuroloog om na te gaan hoeveel krachtverlies er was.

Van de neuroloog naar de neurochirurg... van de neurochirurg naar de afdeling orthopedie want blijkbaar stonden mijn heupen niet op gelijke hoogte en ging men het oplossen door de ene schoenzool dikker te maken dan de andere.

dus dan toch terug naar de neurochirurg. Ja ... een operatie was noodzakelijk anders ging ik voor de rest van mijn tijd blijven manken. De neuroloog wist echter te vertellen dat zo'n operatie maar 50% kans van slagen heeft.
 

Dit was voor mij te weinig en vond het risico te hoog om een blijvend letsel over te houden.
Toevallig, via een kennis, kom ik in contact met Pierre Taboureau die net van Nederland naar België is terug gekomen. 

 

Neen... ook dat was niet de oplossing... Maar toen kende ik het Atlascentrum nog niet.


Hij was onmiddellijk bereid om verder advies te geven en mijn klacht te analyseren vanuit zijn opgebouwde kennis en ervaring. En ja... via een therapiebehandeling in zijn praktijk kreeg ik inzicht in en kennis over mijn klacht, werd pijnvrij door intensief te oefenen en kwam te weten wat er aan mijn houding moest veranderen zodat ik preventief kon werken. 

Gedurende een aantal weken ging ik 3 maal per week, telkens een uur in therapie.

Pierre nam de nodige tijd om als ik op therapie kwam, de pijn te reduceren. Het kwam niet op 5 of 10 minuten aan.

 

Via de oefeningen die hij me aanreikte werd mijn wervelkolom terug juist gestapeld, kwam er meer ruimte tussen de wervels en kon de uitstulpende tussenwervelschijf terug op haar plaats komen.

 

Dit noemde hij de "RAP-therapie" : de ReAlignement Proces therapie. De oefeningen waren heel intens. Ik ervoer pijn op een andere manier. Hij leerde me dat er verschillende soorten pijn bestaan en hoe deze met elkaar communiceren in je lichaam zodat de pijn waar ik onder leed, verdween. 
 

Gevolg: weg rugpijn, weg dropvoet. Zonder operatie, zonder dikkere schoenzool. Ongelofelijk! Familie en vrienden stonden er versteld van. Hoe is dit mogelijk zonder chirurgische ingreep?

 

Ondertussen wist ik ook op welke wijze ik mijn leerlingen aan hun lage bankje kon helpen zonder mijn onderrug te overbelasten.
Sedertdien volg ik yogalessen ( reeds 9 jaar) in het Atlascentrum en mag ik ondervinden dat het een goed, maar ook noodzakelijk onderhoud is voor mijn lichaam.

 

Bovendien ondervond ik ook hoe belangrijk preventief werken is.

Hierbij wil ik iedereen waarschuwen: wie dit niet doet legt onbewust latente klachten aan.
   

Maria V H, Ertvelde

bottom of page