top of page

Meer over mezelf

Gepassioneerd door beweging en verandering

Na het behalen van mijn diploma tot yogaleraar was ik bijzonder geïnteresseerd om verder het lichaam te bestuderen en met name van de klachten die het bewegen belemmerden door pijn of spanning.

Daar opvolgend deed ik twee jaar praktijkervaring op als therapeut voor RSI-gerelateerde klachten bij Gert Van Leeuwen, docent Critical alignment Yoga. Het lesgeven in verschillende sportscholen en buurtcentra rond Amsterdam was een van mijn vele bezigheden.

De therapeutische lessen voor mensen met rug- en schouderklachten en RSI-(repetitive strain injury) gerelateerde klachten zijn voor mij nog altijd van groot belang om hen te helpen inzien dat klachtenvrij en pijnvrij leven mogelijk is.  

Na zeven jaar studie en praktijkervaring te Amsterdam besloot ik  in België het Atlascentrum op te richten.

Terug in België volgde ik een opleiding tot massagetherapeut, zodat ik ook mensen met zeer gespannen spieren kon helpen.  Zo kunnen zij na een massage behandeling gemakkelijker en soepeler bewegen, minder stram.  Zodat zij dan met meer goesting de lessen kunnen volgen.​

 Nu reeds tien jaar actief in eigen land met een uitgekiende hollistische aanpak, help ik mensen pijnvrij te leven zodat zij terug ten volle van het leven kunnen genieten.

Ik beleef "sport" nu op een andere manier. Ik fiets, doe aan muurklimmen, inline skating...enz. En besef nu hoe ik het lichaam op een juiste manier aanstuur, zo ben ik de kapitein van mijn schip en ingenieur van mijn voertuig geworden. Ik heb de kunst geleerd dynamisch te bewegen zoals een kat soepel en veerkrachtig. Door de juiste belasting van mijn gewrichten en spieren. lichaamsverzorging stopt niet bij het wassen en knippen van haar en nagels maar gaat verder tot het rekken van spieren en ze soepel houden. Een goed  onderhoud van je lichaam is zeer belangrijk om gezond oud te worden zonder klachten. Wil je dit ook leren kom een proefles volgen, ik vertel je er alles over.


Deze kennis bied ik graag aan aan iedereen die interesse heeft  zich te  willen bevrijden van zijn musculoskeletale klachten m.a.w. bewegingsklachten en laat ook het belang inzien van "preventief" te werken.

Referenties
  • Aanbevelingsbrief Dr. Velleman. Psychiater Amsterdam ( 2007)

  • Danshuis De Ingang - Freelance Yogadocent (2007-2022) en freelance Pilatesleraar (2013-2022)

  • Workshop atlasyoga sportdag personeel provincie Oost-Vlaanderen (2013)

  • Fontein der jeugd Lotustempel Freelance yogadocent (2017-2020)

  • Murobics freelance Pilatesdocent (2012-2022)

  • Toi moi et la dance Freelance Pilatesdocent (2021-2022)

Certificaten
  • Opleiding massage therapie Schoonheidsschool Gent (2011)

  • Critical Alignment Yoga Amsterdam - Lerarenopleiding   (1999- 2006)

  • Iyengar Yogaschool te Amsterdam- docent Clé Souren & Nanda Peek (1999 - 2000)

bottom of page